Tak kollapsade på skola i Kungälv

En del av innertaket över biblioteket på gymnasieskolan Mimers hus i Kungälv rasade ner. Bild: TT

Uppdaterad: 27 mars, 2019 13:25

En del av innertaket över biblioteket på gymnasieskolan Mimers hus i Kungälv rasade ner när biblioteket skulle öppna på onsdagsförmiddagen. Två skolanställda med lätta skador togs till sjukhus för kontroll.

Larmet om olyckan kom vid 10-tiden på onsdagen. Räddningstjänstens insats kunde avslutas en halvtimme senare.

 

– Vi lämnade över till fastighetsskötare och polis, säger Jon Kennerwall, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storgöteborg.

– Inga elever befann sig i biblioteket när innertaket föll ner. Biblioteket skulle just öppna, säger Madeleine Nilsson, kommunikatör på Kungälvs kommun.

 

Två anställda togs till Kungälvs sjukhus, som ligger nära gymnasieskolan, för kontroll. Enligt polisen har även en tredje person fått lättare skador. Området vid det nedfallna innertaket är avspärrat.

– Det är en hel del som har rasat, säger Madeleine Nilsson.

 

Det är oklart vad som fick taket att falla ned. Det pågick inget arbete med lokalerna. Byggnaden är drygt tio år gammal och ägs av ett privatägt fastighetsbolag. Händelsen kommer att utredas som en arbetsplatsolycka, uppger polisregion Väst.