Friends protesterar mot att Ronaldo kommer till Sverige

Uppdaterad: 28 mars, 2019 14:53

I dagarna blev det klart att Cristiano Ronaldo och hans Juventus kommer till Sverige i augusti. Matchen mot Atletico Madrid är tänkt att spelas på Friends Arena – något som organisationen Friends ställer sig kritiska till.

Den 10 augusti är det tänkt att Friends Arena i Stockholm ska stå till värd för en repris på Champions League-kvartsfinalen mellan Juventus och Atletico Madrid. Detta besked har möts av stor kritik då Cristiano Ronaldo, som står anklagad för våldtäkt, spelar i italienska Juventus. Enligt uppgifter placerades matchen i Sverige efter att Juventus valt bort att spela i USA, då detta skulle kunna leda till att Ronaldo grips då att utredningen genomförs i just USA.

 

Antimobbningsorganisationen Friends, som fått namnet för Sveriges nationalarena Friends Arena skänkt till sig, uppskattar inte detta tilltag. Kommunikationschefen Lovisa Lönnebo säger till Aftonbladet att organisationen ser allvarligt på att deras namn förknippas med ämnet.

 

          Vi är väldigt olyckliga över att Friends sammankopplas med anklagelser om ett så extremt allvarligt brott. Sexualbrott, och sexuella trakasserier, är något vi i stiftelsen Friends arbetar aktivt mot hela tiden och det har vi gjort i många år, säger Lönnebo.

 

Matchen är en del av försäsongsturneringen International Champions Cup (ICC), och det är turneringen som har beslutat att denna match kommer att spelas i Sverige. Lönnebo säger att Friends nu kommer att ta kontakt med ICC för att uttrycka sitt missnöje.

 

          Vi är säkerligen en främmande fågel för dem, men vi känner att det är jätteviktigt att klargöra det här problemet och att ta ställning, säger Lönnebo.