Kapat migrantfartyg bordat

Uppdaterad: 28 mars, 2019 09:45

Det var på onsdagen som det Palauflaggade fartyget Elhiblu kapades av migranter men nu uppger den Maltesiska flottan att de har tagit kontroll över handelsfartyget.

Malta: handelsfartyg som kapats av en grupp migranter på Medelhavet har bordats av maltesiska flottan och lagt till i Malta. Maltesiska specialstyrkor uppges ha säkrat fartyget, som nu ska lämnas över till polis för utredning.

 

Migranterna kapade fartyget Elhiblu efter att de räddats ur Medelhavet utanför Libyens kust. De över 100 migranterna ombord genomförde kapningen sedan de fått veta att de skulle föras tillbaka till Libyen.

 

Kapningen skedde kort efter att EU fattat beslut att avsluta sin sjöinsats på Medelhavet, det vill säga sätta stopp för de marina enheter som deltar i Operation Sophia.

TT