Elfsborg knep tre poäng efter Örebroslarv

Elfsborgs Samuel Holmén jublar efter 2-0 under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan IF Elfsborg och Örebro SK på Borås arena. Foto: Adam Ihse / TT

Uppdaterad: 25 april, 2019 10:13

En som utnyttjade detta var Elfsborgs Samuel Holmén som enkelt rullade in säsongens första mål efter bara fyra minuter. Mittfältaren hann dessutom med ett andra i en match som Boråslaget vann med 4–2.

Samuel Holmén gjorde säsongens två första mål när hans Elfsborg körde över Örebro i fotbollsallsvenskan och vann med 4–2. Med åtta inspelade poäng går Elfsborg upp på en delad tredjeplats tillsammans med AIK i den haltande tabellen. Men trots en säker seger var Pawel Cibicki inte nöjd med lagets insats.

– Vi gör ingen bra match, vi har mer att ge. Men vi vinner matchen och det är bra, sade Cibicki till C More efter segern.

 

 

“Vi ger dem tre mål”

Anfallaren gjorde sitt andra mål i allsvenskan i den första halvleken när han avslutade en Elfsborgomställning efter att Örebro tappat bollen på mittplan. I Örebro var minerna av förklarliga skäl dock dystrare och flera av målen kom dessutom efter individuella misstag

– Vi ger dem tre mål så är det bara. Det är juniormisstag men nu gäller det att göra grejer rätt i den andra halvleken, sade Örebros Nordin Gerzic till C More efter första halvlek.

Örebros Nordin Gerzic uppvaktas av Simon Olsson under onsdagens allsvenska fotbollsmatch mellan IF Elfsborg och Örebro SK på Borås arena. Foto: Adam Ihse / TT

 

Snyggade till siffrorna

Det blev visserligen färre mål i den andra halvleken, men när målet väl kom var det återigen Elfsborg som gjorde det. Deniz Hümmet byttes in i den 65:e minuten, fick ett gult kort i den 66:e och gjorde mål en minut därefter .Men Örebro snyggade till siffrorna genom mål av nyförvärvet Carlos Strandberg och talangen Jake Larsson, som gjorde sin första allsvenska match från start

– Det är så klart kul att göra mål, men vi spelar för tre poäng i dag och förlorar. Det är tråkigt, sade Larsson till C More efter matchen.

För Örebro var förlusten en rejäl kalldusch efter den fina skalpen mot AIK i omgången innan.