Fortsatt sökande efter döda i gruvolycka

Uppdaterad: 30 april, 2019 10:25

Räddningsarbetare i Myanmar fortsätter sitt sökande efter de över 50 gruvarbetare som befaras ha omkommit i en olycka i tisdags.

 

Olyckan i det jaderika Hpakant-området inträffade då en stor vall med avfall från gruvarbetet rasade ihop och begravde de 54 arbetarna medan de sov. Sent på kvällen hade fortfarande bara tre kroppar kunnat grävas fram.

 

Chefen för gruvbolaget säger att man samarbetar med familjerna för att identifiera kropparna.

 

Olyckor är vanligt förekommande i området, då säkerheten i gruvorna ofta är bristfällig. Över 100 personer omkom i ett stort ras i november 2015, och så sent som i juli i fjol hittades 23 kroppar efter ytterligare en olycka där räddningsarbetet försvårades av kraftiga monsunregn.

 

Samtliga arbetare befaras ha dött i olyckan i en jadegruva i Hpakant-området i Myanmar.