Lokförare får utbildning efter bränderna

Bildälla: TT

Uppdaterad: 30 april, 2019 10:27
Green Cargo tvingades ta vissa av sina tågvagnar ut trafik på grund av fjolårets bränder. Nu utbildar tågbolaget lokförarna som kör vagnstypen för att minska riskerna för gnistbildning längs spåren, rapporterar P4 Värmland.

-Vi har vagnar i ett skick som inte ska orsaka det här och går nu ut till vår personal så att de ska vara vaksamma på att man bromsar på ett sätt som inte orsakar gnistbildning, säger Håkan Sjöström vid Green Cargos presstjänst till P4.

 

Gnistbildning från passerande tåg orsakade en rad gräs- och skogsbränder, bland annat i Värmland, förra året. Enligt Håkan Sjöström kan det bli aktuellt med att ta vagnstypen ur trafik även i år.

 

-Måste vi välja mellan risken för stora bränder och att göra en inskränkning i vår trafik, då väljer vi det senare i så fall.