Luleå värvar landslagscenter

Djurgårdens Alexander Fällström och Tapparas Arttu Ilomaki under torsdagens Champions Hockey League match mellan Djurgården och Tappara (grupp B) på Hovet i Stockholm. Båda fick matchstraff. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Uppdaterad: 25 april, 2019 11:57

Luleå fortsätter rusta upp laget efter uttåget i SM-semifinalen mot Frölunda.

Den finländske landslagscentern Arttu Ilomäki, 27, blev SHL-klubbens fjärde nyförvärv på två dagar när han presenterades under onsdagen.

“Efter att ha spelat hela min karriär i Finland känns det här som ett spännande och naturligt steg att ta. Jag har mött svenska lag många gånger och alltid känt att man spelat med bra fart och hög skicklighet, så det skall bli kul att få testa på det spelet själv”, säger han till Luleås webbplats.

Arttu Ilomäki gjorde 45 poäng, 13 mål och 32 assist, på 60 grundseriematcher och sex poäng, tre mål och tre assist, på sju slutspelsmatcher för Lukko den här säsongen.