Frankrike har avstyrt stor terrorattack

Frankrike har drabbats av flera uppmärksammade terrordåd de senaste åren. I november 2015 sköts 89 personer till döds i konsertlokalen Bataclan. På årsdagen förra året samlades flera utanför lokalen för att hedra offren. Foto: Christophe Ena/AP

Uppdaterad: 29 april, 2019 16:13

Polisen har lyckats avstyra stor terrorattack. Totalt fyra personer har gripits i Frankrike misstänkta för att ha planerat attacken.

Måltavlan för de planerade attackerna ska bland annat ha varit säkerhetspolisen. Franska myndigheter beskriver planerna som extremt våldsamma.

 

En av de gripna ska vara en tonåring som avtjänat en villkorlig dom för att ha försökt resa till Syrien. De andra tre är sedan tidigare kända av polisen för att ha begått mindre brott.

 

Frankrike har de senaste åren utsatts för flera uppmärksammade terrordåd. I en koordinerad attack mot flera mål i huvudstaden Paris dödades över 130 personer i november 2015. Ett år senare, i samband med nationaldagsfirandet i kuststaden Nice, dödades ytterligare 84 personer när en lastbil körde in i en folkmassa.

 

Så sent som förra månaden greps två personer misstänkta för att ha planerat terrordåd i Frankrike. Måltavlan ska ha varit en skola.