Lastbilslast lossnade på E4 – träffade husbil

En husbil, en lastbil och en personbil har krockat på E4 norr om Ljungby i Småland. En person ska vara kritiskt skadad. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Uppdaterad: 30 april, 2019 10:02

En husbilsförare skadades då en lastbil tappade sin last på E4 utanför Lagan, norr om Ljungby i Småland. Polisen har upprättat en anmälan om vårdslöshet i trafik och misstänker att lasten varit bristfälligt förankrad last, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Det var en sopmaskin som tappades från flaket när lastbilen fick göra en undanmanöver i samband med en omkörningssituation. Då lossnade lasten. Den tre ton tunga maskinen kom farande in i husbilen, säger räddningsledare Mikael Andersson till tv-stationen.

 

Husbilsföraren fördes med ambulans till sjukhus, men var vid medvetande, skriver polisen på sin hemsida. Landstinget Kronoberg meddelade senare att det är en man i 65-årsåldern som har lindriga skador och ska vara kvar på sjukhus för observation.

 

Även en personbil var inblandad i olyckan, men varken personbilsföraren eller lastbilsföraren ska ha fått några fysiska skador, enligt polisen.

 

Larmet om olyckan kom in strax efter klockan 10 och den skedde i norrgående riktning på E4. Vägen hölls avstängd efter olyckan, men öppnades för trafik strax före klockan 15, uppger Trafikverket.