Pettersson historisk målskytt

Kungsbackas målvakt Moa Öhman, Ida Pettersson och Djurgårdens Malin Diaz (th) under lördagens match i damallsvenskan mellan Kungsbacka DFF och Djurgårdens IF FF på Påskbergsvallen. Foto Thomas Johansson / TT

Uppdaterad: 30 april, 2019 10:17

Ida Pettersson blev Kungsbacka DFF:s historiska första allsvenska målskytt i 1-2-förlusten mot Djurgårdens IF. Nu vill hon ta första poängen också.

– Vi känner att det är på gång, säger 22-åringen optimistiskt.

Efter seriesegern i Elitettan 2018 tog Kungsbacka DFF klivet upp i Allsvenskan för den första gången i klubbens historia. Det första kapitlet av spel i Sveriges högsta serie har dock varit fyllt av motgångar.

 

På de tre första omgångarna har nykomlingen kammat noll, men trots det finns det glädjeämnen att hämta från den senaste matchen. I 1-2-förlusten mot Djurgården prickade nämligen vänsterbacken Ida Pettersson in klubbens första allsvenska mål någonsin.

 

– Det var en grym upplevelse. Det var stort både för mig personligen och för hela klubben. Synd bara att vi inte lyckades få med oss en poäng, säger Pettersson när hon blickar tillbaka på helgens match.

 

Trollhättebördige Pettersson har en erkänt farlig vänsterfot och visade detta med eftertryck när hon fick på en fullträff strax utanför straffområdet. Målet betydde 1-1 i matchen och såg länge ut att ge Kungsbacka lagets första poäng i Allsvenskan, innan landslagsforwarden Olivia Schough avgjorde för gästerna med knappt fem minuter kvar av den ordinarie matchtiden.

 

– Det var surt, men vi känner att vi blir bättre och bättre för varje match som går. Vi har absolut ingen panik, fortsätter vi att utvecklas så kommer vi att börja plocka poäng, menar Pettersson.

 

På grund av att Tingbergsvallen i Kungsbacka inte är godkänd för spel i allsvenskan får KDFF spela sina hemmamatcher på Påskbergsvallen i Varberg under den här säsongen. Att inte kunna spela på sin egentliga hemmaplan bör knappast vara en fördel, men Ida Pettersson känner inte att hon och laget har drabbats negativt av planflytten.

 

– Det har funkat jättebra, de tar väl hand om oss och det har varit ett hyfsat tryck på matcherna. Vi hoppas att det kommer fortsätta så.

 

Till helgen väntar den regerande mästaren Piteå IF, en på förhand oerhört tuff uppgift för en nykomling med noll poäng. Ida Pettersson tror dock att det finns en skrällchans.

 

– Vi ska absolut kunna hota dem. De flesta matcher har varit jämna i den här serien hittills och känslan är att alla kan slå alla.