Zlatan hjälte och bråkstake i natt

Zlatan Ibrahimovic: "Är bättre när jag är arg" FOTO: TT

Uppdaterad: 29 april, 2019 15:52

Zlatan Ibrahimovic har hittat målet igen. Svensken stod i centrum när Los Angeles Galaxy mötte Real Salt Lake i MLS-fotbollen.

Galaxy tog ledningen efter en kvarts spel, men gästerna från Utah jämnade ut spelet och kunde även kvittera. När det såg ut att bli ett andra raka kryss för Galaxy slog Ibrahimovic till. I den 78:e minuten smög sig anfallaren mellan två försvarare och kunde helt fri panga in 2—1 från bara ett par meters håll.

 

Men snackisen efteråt handlade om svenskens “målfirande”. I stället för att jubla vände han sig mot motståndarbacken Nedum Onuoha och skällde ut honom.

– Det som händer på planen stannar där. Jag gillar att känna mig levande, annars somnar jag. De måste få i gång mig, annars blir det för lätt. När jag blir arg så blir jag bättre, sade Ibrahimovic till den samlade pressen efter matchen.

37-åringen berättade också att han sökte upp Onuoha i omklädningsrummet efter matchen för att reda ut det inträffade.

– Jag gick dit för att skaka hand med honom, det var ingen stor grej, sade Ibrahimovic.

 

Nedum Onuoha var desto mer irriterad. Efter matchen gav Salt Lake-backen sin syn på vad Ibrahimovic sade till honom på planen.

– 60 minuter in i matchen sade han att han skulle skada mig. Och det här är killen som är ansiktet utåt för MLS, som han kallar sig själv. Jag tänker inte acceptera ursäkten, det är oacceptabelt, säger Onuoha

 

Målet var Ibrahimovics åttonde för säsongen, och han ligger tvåa i skytteligan, trots att han missat två av lagets nio matcher.

Nästa match för LA Galaxy är borta mot New York Red Bulls på lördag.