Framgångssagan Högsbo Basket – två segrar från SM-guld

Cayla McMorris och hennes lagkamrater i Högsbo Basket är tvungna att vinna i onsdagens SM-final. Foto: Nils Petter Nilsson //TT

Uppdaterad: 30 april, 2019 15:10

Nykomlingen Högsbo Basket har chockat allt och alla i Basketligan genom att ta sig hela vägen till final. Vid vinst i onsdagens match mot A3 Umeå har man tvingat fram en femte och helt avgörande finalmatch.

 

– Nu finns det inget att spara på längre, säger huvudtränaren Robin Sandberg.

Inför årets säsong hade Högsbo aldrig spelat på den högsta nivån. Efter att ha kommit på sjunde plats i grundserien fick man storfavoriten Luleå BBK på fall i kvartsfinalen. Detta följde man sedan upp genom att slå EOS Lund i semifinalen i tre raka matcher och tog sig på så sätt till final mot överlägsna seriesegraren A3 Umeå.

 

– Vi har hittat en perfekt balans mellan att ha roligt och samtidigt vara väldigt professionella, säger Robin Sandberg.

 

I den första finalmatchen överraskade man ytterligare en gång genom att vinna på bortaplan. Två tajta förluster i match två och tre gör dock att man befinner sig i ett läge där man är piskat att vinna onsdagens hemmamatch för att nå en femte och helt avgörande final.

 

– Vi kommer inte göra några större förändringar, utan är rätt nöjda om vi lyckas få till en jämn match. Den stora skillnaden blir att det inte finns något att spara på längre, utan det är bara att tömma sig i den här matchen, resonerar Robin Sandberg.

 

Samtliga matcher i finalserien har varit tajta historier, vilket gör att Sandberg grämer sig lite över de två förlusterna.

 

– Det har givetvis varit tungt. Samtidigt är det svårt att vara alltför ledsen när vi har stått för så fantastiska prestationer.

 

Den fjärde finalmatchen spelas onsdag klockan 18 i Gothia Arena.