Papi Santana är redo att riva Trädgår’n på Valborg

Papi Santana headlinear på Trädgår'n på Valborg. Foto: Privat

Uppdaterad: 30 april, 2019 19:59

Hip hop och trap-artisten Papi Santana frontar Trädgårn på Valborg. I en exklusiv intervju med GöteborgNU berättar han om förväntningarna inför kvällen och vägen dit.
– Det känns helt overkligt, säger Papi Santana

Han kommer från Malmö med en mamma från Falsterbo och en pappa från Malaga. Med framgångsrika singlar som Hola, Kär i min instagram och Ny Våg har hans fanbase utökats från Malmö till hela Sverige. Santana berättar att Göteborg är en av de städer där han har mest fans, och däför är han extra taggad på Valborgs-spelningen på Trädgårn.

 

För två år sedan släpptes singeln Ny Våg som idag har nästan 400 000 lyssningar på Spotify. Papi Santanas karriär har gått fort och under dessa år har han lyckats etablera sitt namn i branchen. Efter debuten fick han skivkontrakt hos The Bank Music, ett skivbolag baserat i Danmark, men den relationen blev kortlivad.

 

– Jag jobbar mycket bättre independent. Nu kan jag släppa musik mycket oftare och när jag vill och det har gjort min fanbase mycket starkare.

 

Men framgången har inte varit självklar. Han berättar för GöteborgNU att han aldrig trodde att det skulle gå såhär fort. Idag har han inbokade spelningar i hela landet och att fronta på Trädgårn i Göteborg känns som en stor vinst.

 

– Det känns helt overkligt. Det kommer spåra! Det kommer vara lit som fan.

 

Trädgården anordnar under Valborg Göteborgs största valborgsfest, enligt de själva, och GöteborgNU kan avslöja att Santana kommer spela nya inte än släppta låtar under eventet. Som artist på scen beskriver han sig själv som galen och överallt.

 

– Det kommer inte vara mycket kläder på mig efterspelningen, varken på mig eller på publiken, säger han med ett skratt.