Åtta afrikanska migranter dog i läger i Jemen

Bild: TT Kriget i Jemen har gått hårt åt civilbefolkningen och landets sjukvårdsinrättningar. Arkivbild.

Uppdaterad: 2 maj, 2019 15:56

Minst åtta migranter från Afrika har dött i ett provisoriskt läger i Jemen. De åtta ska ha dött av komplikationer från diarré på ett sjukhus i Lahj, ett område som kontrolleras av de regeringstrogna styrkorna i kriget mot Huthirebellerna.

– Jag är djupt ledsen över dessa åtta migranters död. De var bland de tusentals migranter som hålls under bedrövliga förhållanden runt om i Jemen, säger Mohammed Abdiker vid FN:s migrationsorganisation IOM.

 

– Vi har fördömt denna hållning hos myndigheterna, och manat dem att anta en human hållning, fortsätter han.

 

IOM säger sig ha fått kännedom om dödsfallen på onsdagen. De flesta som dog var etiopier.