Makalöse Messi: Det är inte avgjort

Lionel Messi firar sitt frisparksmål mot Liverpool i Champions League semifinalen. Bild:TT

Uppdaterad: 2 maj, 2019 11:26

Det är stor fördel Barcelona i Champions League-semifinalen mot Liverpool. Skillnaden mellan lagen? Lionel Messi, vem annars.

– Det är inte avgjort, vi ska spela en svår bortamatch, varnar hjälten själv efter 3–0 hemma på Camp Nou.

 

Som så många gånger tidigare var argentinaren den stora skillnaden. Och det var i andra halvlek som han började glänsa ordentligt. Först utökade han Barcelonas ledning till 2–0 genom att springa in returen på en ribbträff av Suárez i den 75:e minuten. Sju minuter senare var det betydligt snyggare än så när Messi med en smått otrolig frisparkskanon, skruvad runt muren och rakt upp i krysset, sköt in 3–0 och sitt andra mål för kvällen. Målet var dessutom hans 600:e för den katalanska klubben.

 

– Det var vackert, men jag hade lite tur att bollen letade sig upp i krysset, säger Messi enligt Reuters efter matchen.

 

Men han vill inte fira för mycket redan nu.

 

– Det hade varit bättre att vinna med 4–0 än med 3–0, men det var ett mycket bra resultat.

 

Liverpools tränare Jürgen Klopp var nöjd med prestationen men inte resultatet. Bild:TT

Även första halvlek bjöd från första matchminuten på underhållande fotboll, även om de solklara målchanserna dröjde – men bara till den 26:e minuten. En strålande passning från Jordi Alba till en framrusande Luis Suárez, som slängde sig mellan Liverpools mittbackar och fick upp en fot på bollen, innebar 1–0 till Barça. Det var den uruguayanske anfallarens första mål i Champions League för säsongen.

 

Liverpool var långt ifrån ofarliga. I den andra halvleken skapade man fler klara chanser än Barcelona och 3–0 speglar kanske inte matchbilden. Salah var en stolpträff från att ge Liverpool åtminstone ett litet hopp inför returen på hemmaplan, men nu krävs stordåd för att nå finalen.

 

– Killarna gör en fantastisk match. Folk ser 3–0 och tänker att det är typiskt, men om man såg matchen och kan lite om fotboll så såg man att det verkligen var en fantastisk match, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp i Viasat.

– 0–3 är inte det resultatet vi ville ha, men nu måste vi jobba utifrån det.

 

Lionel Messi vill å sin sida inte bjuda in Liverpool och säga att dubbelmötet är avgjort.

– Det är inte avgjort, vi ska spela en svår bortamatch också, med speciell atmosfär på en plats med mycket historia, säger han.

 

För Barcelona är den första Champions League-finalen sedan säsongen 2014-2015 nära.