Vad tycker du om nya Brunnsparken?

Brunnsparken Foto: Emil Lindberg

Uppdaterad: 18 februari, 2020 18:11

Brunnsparken är åter öppen för allmänheten, ljusare och grönare än förut. Läs vad Göteborgarna tycker om resultatet.

Igår kunde man återigen passera genom Brunnsparken. I början av juni när grönskan har kommit tillbaka är det dags för nyinvigning. Platsen har nu färre träd, mer grönska och restaurerad kandelaber-belysning från 1884.

Såväl göteborgare som fastighetsägare, näringsidkare, polisen och andra förvaltningar i staden har bidragit med synpunkter. Gemensamma önskemål var en ljusare och tryggare park med mer grönska, där man enkelt kan ta sig fram men också stanna upp och vila.

 

 

Emma Wallmark, 43

—Det ser fint ut. Jag hoppas att man har tagit tillvara på odlingsmöjligheterna och att det offentliga rummet kan förändras . Jag vill se tulpaner i april, blommande körsbärsträd i maj och dahlior i höst. Jag förväntar mig också att det ska underhållas.

 

Gunilla Svensson, 27

— Sådär. Det är öppnare, men för mycket sten och gran.

 

 

Ricardo och Mariela

—Det är jättefint och bra med blommor men träd betyder fåglar. Om det är mycket fåglar kan man inte sitta här med allt fågelbajs.