Åtta döda i bombdåd mot minister i Jemen

Maribprovinsen i Jemen.

Uppdaterad: 19 februari, 2020 16:55

Åtta livvakter har dödats i ett bombdåd riktat mot Jemens försvarsminister. Mohammad Ali al-Maqdishi klarade sig oskadd när ett av fordonen i den kolonn han färdades i körde på en vägbomb i provinsen Marib öster om huvudstaden Sanaa, uppger en källa inom försvarsdepartementet.

 

Den internationellt erkända regeringen i Jemen ligger i krig med de Iranstödda Huthirebellerna sedan 2014. Regeringssidan stöds av en saudiskledd militärallians. Konflikten har krävt tusentals liv och flera miljoner människor har tvingats fly. FN har beskrivit kriget som världens största humanitära kris

Huthirebellerna kontrollerar stora delar av Jemen men Maribprovinsen, där bombdådet skedde, kontrolleras av regeringen.