Här finns möjlighet för lek i ur och skur

Regnlekplatsen ligger vid Näckrosdammen.

Uppdaterad: 19 februari, 2020 13:18

På grund av den senaste tidens svåra regnskurar håller många göteborgare sig inomhus. För de barn som vill leka utomhus trots lite nederbörd finns sedan den 8:e december 2018 ”regnlekplatsen” i Renströmsparken vid Näckrosdammen.

Lekplatsen är del av jubileumsprojektet ”Rain Gothenburg” och har bland annat vattenpölar att hoppa i. Där finns också lövformade tak som ger skydd mot regnet genom att leda vattnet in i sanden genom rännor och trattar. Idag leker Markus med sin ettåriga son i middagssolen, men de har varit på lekplatsen vid regn tidigare.

 

– ­I Göteborg regnar det 364 dagar om året och man kan ju inte vara inomhus hela tiden, säger Markus.

 

Markus och hans ettåriga son.

Var det fler än ni här?

 

– Ja, det var faktiskt några stycken.

 

Skulle du även komma hit vid kraftigt regn?

 

­– Nej, bara när det regnar lite. Barnen bryr sig inte däremot. De gillar att hoppa runt i pölarna och så.

 

Nu väntas enligt SMHI ”varannandagsväder” med regnskurar till och från, om än inte så kraftiga som under stormen Dennis. Om man har ett otåligt barn som vill leka utomhus så är regnlekplatsen värt ett besök.