Kolindustrin tackar nej till slopad miljölag

Foto: Susan Montoya Bryan Energisektorn i USA protesterar mot att den lag som begränsar mängden kvicksilver i röken från kolkraftverk ska slopas.

Uppdaterad: 19 februari, 2020 18:25

Den amerikanska miljöstyrelsen EPA vill ta bort den lag som begränsar mängden kvicksilver som får släppas ut i röken från kolkraftverk, rapporterar Washington Post. Men landets stora energibolag, som Trumpadministrationen vill gynna, tycker att det är en dålig idé.

Energibolaget Exelon skriver i ett utlåtande till EPA att lagändringen är “fullkomligt onödig, oförnuftig och oönskad av hela energisektorn”.

Lagen, som kallas Mercury and air toxics standard, infördes 2011 då Barack Obama var president, och kostade enligt en utvärdering betydligt mindre för bolagen att anpassa sig till än administrationen först hade beräknat.

Sedan Donald Trump blev president har drygt 90 miljörelaterade lagar dragits tillbaka.