Löfven: Jag känner starkt stöd

Christine Olsson/TT

Uppdaterad: 19 februari, 2020 16:29

Statsministern och S-ledaren Stefan Löfven har inte känt av några tecken på minskat stöd för honom som partiledare.

Statsministern och S-ledaren Stefan Löfven har inte känt av några tecken på minskat stöd för honom som partiledare.

 

Jag har väldigt starkt stöd i partiet, jag upplever inget annat än starkt stöd, säger Löfven till journalister efter ett möte med riksdagens EU-nämnd.
Under senare tid har personer i Socialdemokraterna öppet börjat lufta kritik mot statsministern och det kloka i att han, som han själv deklarerat, sagt sig vilja leda S i valrörelsen 2022. Kritiken har handlat både om hans egen person och ledarförmåga samt januariöverenskommelsen mellan regeringen, C och L.

 

Alla partiledare, oavsett hur stora partierna är, har människor som har en annorlunda uppfattning i partiledarfrågan. Det är ganska normalt, säger Löfven.
Det är samtidigt inte konstigt att en del missnöje riktas mot regeringen och regeringschefen i tider med gängkriminalitet, sprängningar och skjutningar, tillägger han och framhåller det också vore bra att prata om de framsteg som också görs i Sverige.
Christine Olsson/TT
Statsminister Stefan Löfven (S) säger att han känner väldigt starkt stöd i sitt parti, trots den senaste tidens öppna kritik mot honom från partikollegor.