Kissade på rånoffer – döms till ungdomsvård

Fyra pojkar döms för flera rån i södra Stockholm förra året. Arkivbild. Foto: Maja Suslin / TT

Uppdaterad: 20 februari, 2020 11:20

De unga rånarna slog, sparkade och hotade sina offer. Ett av offren tvingades klä av sig på underkroppen och rånarna kissade på honom. Den förnedrande behandlingen filmades och lades ut på Snapchat. I dag dömdes fyra av dem till ungdomsvård.

Det var åtta pojkar som åtalats för inblandning i ett antal rån och andra brott i södra Stockholm under andra halvåret 2019.

Totalt gällde åtalet fyra rån och i samband med dessa även andra brott som övergrepp i rättssak, grovt olaga hot, olaga frihetsberövande och olaga integritetsintrång.

 

 

Fyra av de åtalade pojkarna, alla 16 år gamla, dömdes i dag av Södertörns tingsrätt till ungdomsvård för bland annat rån.

En av de tilltalade döms för tre rån, medan de övriga döms för ett rån.

Ett av brotten har tidigare uppmärksammats i flera medier eftersom en av pojkarna då inte endast rånade, slog och sparkade offret utan också urinerade på honom och filmade det.

 

 

Den av pojkarna som enligt åtalat kissat på offret, filmat och lagt ut på Snapchat döms för olaga integritetsintrång, rån och även övergrepp i rättssak.

“Om de tilltalade hade varit vuxna hade tingsrätten dömt ut längre fängelsestraff”, säger rättens ordförande rådmannen Feryal Mentes i ett pressmeddelande.