Talang får chansen i VM-truppen

Joel Broberg är en av de största talangerna i svensk bandy. Nu kan han få chansen att spela VM i Ryssland. Foto: Ulf Palm/TT

Uppdaterad: 20 februari, 2020 16:02

Förbundskapten Michael Carlsson litar till det rutinerade gardet inför bandy-VM i Ryssland.

Det är ett samspelat landslag som ska bryta den svenska förbannelsen och vinna guldet i Irkutsk.

Unge Joel Broberg kan bli en joker.

SM-slutspelet har precis inletts och bandy-VM spelas först i månadsskiftet mars/april, men redan nu presenterar Michael Carlsson en bruttotrupp med 25 spelare som ska bantas till 18.

De allra flesta är rutinerade och har gjort många mästerskap. Då har ändå Johan Esplund tackat för sig i landslaget. Men en lagkamrat till Villaprofilen kan få spela sitt första VM.

Joel Broberg, 20, debuterade i landslaget redan förra säsongen, men gick miste om VM. Nu finns den unge supertalangen med i bruttotruppen.

 

Med är även Edsbyns skyttekung Oscar Wikblad. 22-åringen krönte en storartad grundserie i elitserien med att göra hela nio mål när serievinnaren Edsbyn körde över Vetlanda med 13–3 i söndags.

Bandy-VM spelas 30 mars-5 april i ryska Irkutsk. Sverige hoppas bryta den ryska dominansen. Det är tre år sedan det blev blågult VM-guld och Ryssland har vunnit sex av de senaste sju mästerskapen, däribland senaste VM i Sverige i fjol.