Biofilmer att se hemma under karantän

Foto: Jessica Gow / TT

Uppdaterad: 26 mars, 2020 14:27

Filmstaden beslutade förra veckan att stänga samtliga biografer efter coronapandemins utbrott. Medan biograferna hålls stängda så erbjuder de istället ett utvalt sortiment av biofilmer att se hemma via SF Anytime. Dags att poppa popcorn och hoppa upp i soffan. Med dessa filmer kan karantäntiden kännas lite lättare.

 

  1. Emma – Filmen för dig som gillar romantik och snygga kostymer. Filmen handlar om Emma Woodhuse, en ung kvinna mitt i livet. Hon är rik, smart och begåvad men otroligt rastlös. Hon gör allt för att förgylla tillvaron i det lilla samhället hon växer upp i, där det för det mesta inte händer någonting. Att det utspelar sig på 1700-talet, är snygga kostymer och en fartfylld familjefilm gör den dryga två timmar långa filmen sevärd.

En skål med popcorn
Foto: Janerik Henriksson / TT

 

2. Till min dotterDenna omtalade filmen är verkligen värd att se. Det handlar om krigets Syrien men inte så som vi har sett det förut. I en nyskapande metod har en syrisk kvinna låtit kameran stå på dag som natt, genom krig och bomber, död och svält. Hon träffar en man som hon blir förälskad i och får en dotter med. Tillsammans med honom  försöker de rädda så många liv som möjligt medan staden Aleppo allt mer faller samman. Filmen är från 15 år och rekommenderas att se efter fredagsmyset.

 

Bild på krigets Syrien. Bilden har inget med filmen i sig att göra. (SANA via AP)

3. Color out of Space – Filmen är från 2019 men väl värd att se ändå. Gillar du övernaturligt, sci fi och skräck är detta filmen för dig! I en filmatisering av H. P. Lovecrafts skrämmande berättelse ser vi Nicholas Cage slåss mot ondskan när en meteorit slår ner i staden Arkham, Massachusetts. Rekommenderad från 15 år och en riktig rysare! 

Att unna sig en kall läsk kan vara trevligt för bioupplevelsen Foto: Pontus Lundahl / TT