Elitserien i speedway slopar kvartsfinalerna

Smederna firar SM-guldet med bucklan efter segern i onsdagens SM-slutspel i speedway, final, andra matchen mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna på FG&B Arena. Foto: Mikael Fritzon / TT

Uppdaterad: 26 mars, 2020 14:36

På grund av coronaviruset skjuts Elitserien i speedway upp en månad.

Dessutom slopas kvartsfinalspelet för att säsongen ska hinna genomföras.

—Det är självklart att vi inte kan köra utan publik, säger Mikael Holmstrand, ordförande för Elit Speedway Sverige.

De svenska elitserieklubbarna har genom samarbetsorganisationen Elit Speedway Sverige (ESS) arbetat för en lösning på den komplicerade situationen som uppstått som konsekvens av den pågående coronapandemin.

 

Att genomföra säsongen utan publik har inte varit aktuellt, och därför skjuts säsongspremiären preliminärt fram till den 2 juni.

 

— Ett förslag har nu godkänts av klubbarna, och förbundet Svemo, som innebär att säsongsstarten skjuts fram en månad och att ett antal tilläggsregler införs under 2020 för att öka möjligheten till en sportslig och fungerande säsong, säger Mikael Holmstrand i ett pressmeddelande och fortsätter:

 

— Först och främst är det självklart att vi inte kan köra utan publik. Vi flyttar därför fram säsongsstarten till den 2 juni och hoppas att restriktionerna om större sammankomster har lättat då.

 

Säsongens fyra första omgångar kommer att planeras in vid ett senare skede i kalendern. Dessutom stryks kvartsfinalerna.

 

— För att kunna avsluta säsongen i rimlig tid till hösten innebär det också att vi stryker kvartsfinalerna. Skulle det bli förlängda restriktioner på publika evenemang har vi ett antal olika scenarion redo att sjösättas även för det, säger Holmstrand.