Support your locals – upplev Göteborgs smaker hemifrån

Uppdaterad: 26 mars, 2020 12:30

På sociala medier har hashtagen “Support your locals” trendat – en tag som går ut på att stödja lokala restauranger och fik. Sedan coronaviruset fick spridning har allt fler valt att ansluta sig till olika hemkörningstjänster, vilket betyder att du nu kan uppleva Göteborgs smaker hemifrån din egen soffa. Här är fem tips på ställen du kan beställa hem mat från!

Italiensk pasta med soltorkade tomater och basilika.   

Angelos– för alla er som älskar italienskt och vill ta del av Italiens smaker. På Sten Sturegatan ligger denna restaurang som du enkelt kan beställa mat från direkt till din egen dörr. De har allt från pasta, till pizza och risotto. Upplev Italien direkt från soffan hemma!

En fräsch vårig sallad.

Är du ute efter något nyttigare eller enklare lunchalternativ så finns Tildis Salladsbar på Vasagatan. De erbjuder en mängd olika sorters sallader där man kan variera innehållet utefter vad man är sugen på. De erbjuder såväl vegetariska som veganska alternativ. 

Friterad sushi med lime och wasabi.

Sugen på sushi? Göteborg har ett brett utbud på sushirestauranger, så det finns god möjlighet att välja det ställe som ligger närmast dig. Poh keh är ett hett tips om du är ute efter Poke-Bowls, men om vill du ha mer traditionell sushi så erbjuder även Hotel Örgryte hemkörning.  

Låt fantasin flöda och våga beställa en hamburgare utöver det vanliga.

Vill du istället sätta tänderna i en saftig hamburgare? Förutom de klassiska hamburgerkedjornas koncept finns det en rad olika alternativ att välja mellan för hemkörning. Göteburgare Grill och bar på Andra Långgatan är ett exempel. De erbjuder burgare som är namngivna efter olika stadsdelar i Göteborg. Varför inte prova din egen stadsdel eller en IFK göteburgare om du är sportfantast? 

Indisk gryta toppad med färsk koriander.

Till sist, är du inte känslig för starka smaker, så kan indiskt vara maten för dig. Taj Mahal på Första Långgatan erbjuder ett komplett indiskt kök där du kan välja och vraka bland kyckling, kött och vegetariskt. Tips: Lägg till ett klassiskt Naanbröd till middagen.