Artister sjunger gratis för djuren

Foto: TT

Uppdaterad: 24 april, 2020 11:15

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Nu planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan för att samla in pengar till vilja djur i kris. Trots att coronakrisen tar bort möjligheter för artister att tjäna pengar, så ställer flera stycken upp helt gratis för de vilda djuren och klimatet.

 

– Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut, säger Ragnhild Jacobsson, initiativtagare och VD på The Perfect World Foundation.

Den 16:e september är det dags för galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan. Bakom initiativet står den ideella natur- och djurorganisationen The Perfect World Foundation som vill uppmärksamma hur vilda djur och naturområden drabbats av klimatförändringarna. En rad internationella artister och talare har erbjudit sig att uppträda gratis. På scen kommer bland annat Charlotte Perrelli, Uno Svenningsson, LaGaylia Frazier och Martin Stenmarck att uppträda, tillsammans med talare som Prins Albert av Monaco, den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson, Victoria Silvstedt och Anders Borg med fler.

 

– Det är så underbart att alla dessa artister ställer upp gratis för djuren trots svåra tider. Många djurprojekt runt om i världen går nu på knäna och läget är akut. När turisterna nu har försvunnit har även en stor källa för inkomster försvunnit. Djuren svälter och behöver medicin, säger Ragnhild Jacobsson, VD och medgrundare av The Perfect World Foundation.

 

Ragnhild berättar att de följer utvecklingen av coronaviruset, men att eventuellt behöva ställa in inte är ett alternativ. Klimatförändringarna kommer att fortsätta att påverka vilda djur och naturområden även efter coronakrisen är över. Enligt Ragnhild är en insamling för djuren viktigare nu än någonsin. Både GöteborgsOperan och The Perfect World Foundation är överens om att det värsta som kan hända är att man tvingas byta datum.

 

– Vi får dagligen nödrop från djurprojekt runt om i världen då stängda gränser och en minskad turism leder till minskande donationer och därigenom en bristande ekonomi för de djurprojekt vi arbetar med. Det kan till exempel handla om att det saknas pengar till att mata föräldralösa elefantbebisar vars föräldrar dödats av tjuvjakt, säger Ragnhild Jacobsson.