Man döms för förnedringsvåldtäkt

En man i Göteborg döms för våldtäkt i hovrätten.

Uppdaterad: 24 april, 2020 10:13

En man i Göteborg, som friades i tingsrätten, döms för våldtäkt av hovrätten, skriver Göteborgs-Posten.

Mannen betalade för att ha sex med en ung kvinna och tog henne till sitt kontor. Där ska hon enligt domen ha misshandlats genom att till exempel ha blivit slagen med en hålslagare, dragen i håret och fått huvudet dunkat i ett skrivbord. Övergreppet fick kvinnan att kräkas och mannen ska efteråt ha sagt att han tyckte att hon kunde ha spytt mer.

Trots starka bevis mot mannen friades han i tingsrätten eftersom det inte var “klarlagt hur våldet har förhållit sig till den sexuella handling som parterna inför träffen har varit överens om att genomföra”.

Men hovrätten anser att kvinnans berättelse är trovärdig och detaljrik, samtidigt som mannens berättelse är motsägelsefull.

Han döms därför till fängelse i två år och nio månader, efter att rätten bland annat har tagit hänsyn till att han förlorade sitt jobb efter brottsmisstanken.