Konserter och festivaler flyttar in i spelens värld

En av de tre scenerna på festivalområdet

Uppdaterad: 28 april, 2020 13:11

Efter ett stort antal inställda turnéer, festivaler och konserter har flera i musikbranschen nu flyttat ut på internet för att framföra sin musik. Mer exakt in i datorspelens värld, där nu festivaler och konserter anordnas.

Coronakrisen slår hårt mot de flesta branscher, men en extra berörd bransch är musikbranschen. Många konsertlokaler, band, festivaler och arrangörer har drabbats hårt av viruset och de restriktioner som satts upp för att bekämpa covid-19.

 

Vi har dom senaste veckorna sett flera band och artister göra olika spelningar inför tomma lokaler, eller från sina replokaler eller sovrum. Men nu har flera tagit ett extra steg på internet för att framföra sin musik under tider av social distansering.

 

Under helgen framförde rapparen Travis Scott en digital konsert i det populära datorspelet Fortnite. Under konserten samlades 12,3 miljoner spelare för att bevittna den tio minuter långa konserten framförd av en gigantisk, animerad version av rapparen.

 

Men detta är inte den enda konserten framförd i ett datorspel som vi kommer ha chansen att bevittna under våren. Den 16:e maj går nämligen endagsfestivalen Block by Block West av stapeln i svenska datorspelet Minecraft.

 

Festivalen kommer att bestå av tre scener och närmare 40 band där alla intäkter kommer gå till att bekämpa coronaviruset. Flera av banden som spelar är bekanta namn och på scenerna byggda av dom välkända minecraftblocken ser vi bland annat ryska Pussy Riot, brittiska punkmanglarna IDLES, amerikanska industi/synthrockarna i HEALTH, samt amerikanska emo rapparen Nothing, Nowhere.