Två nedstängda Stockholmskrogar begär nya inspektioner

Uppdaterad: 28 april, 2020 13:20

Två av de fem krogarna som i söndags tvingades stänga av smittskyddsenheten har nu begärt nya inspektioner i hopp om att åter få öppna sin verksamhet. De båda krogarna anser att dom nu åtgärdat de problem som miljöinspektionen pekade på.

I söndags tvingades fem Stockholmskrogar att stänga ner eftersom Miljöförvaltningen ansett att dom inte hållit måtten för att minska spridningen av covid-19. Detta efter att Folkhälsomyndigheten i slutet av mars presenterade de nya, tillfälliga reglerna som gäller för restauranger, krogar, barer och kaféer runt om i landet, som tydligt menar att trängsel inte ska få förekomma.

 

Två av de nedstängda krogarna har nu begärt nya inspektioner. Ägarna för krogarna Carmen och Raw Sushi & Bowls menar att dom båda löst de problem som gjorde att krogarna fick stänga och vill därför bli inspekterade på nytt i hopp om att kunna öppna upp verksamheterna igen, skriver DN.

 

Vid inspektion kontrolleras bland annat:

  • Köbildning, att det finns tillräckligt med utrymme mellan gästerna vid köer och beställning vid baren. Det generellt rekommenderade avståndet mellan två personer är en armlängd.
  • Att alla besökare äter eller dricker vid bord, ingen får stå upp och dricka eller äta.
  • Antalet personer per bord, det får inte vara för trångt vid varje bord eller för nära mellan de sittande gästerna.

Följs inte dessa föreskrifter har smittskyddsenheten rätt att stänga ned verksamheten för att stoppa spridningen av coronaviruset.