Franska beskedet: Fotbollssäsongen ställs in

FOTO: TT

Uppdaterad: 29 april, 2020 12:13

Den franska karantänen sträcker sig fram till 11 maj, men även efter att reglerna lättas kommer det vara förbud mot folksamlingar på över 10 personer. Det innebär att de franska fotbollssäsongerna nu officiellt är avblåsta. 

 

– De professionella ligorna, framför allt fotboll, kommer inte att återupptas, säger Frankrikes Premiärminister Édouard Philippe till AFP.

Philippe var noga med att understryka att ”ingen av de större sporterna eller de som samlar minst 5000 personer kommer tillåtas före september”. I praktiken innebär det att landets två högsta fotbollsdivisioner, Ligue 1 och Ligue 2, kommer avslutas omgående. Klubbarna i högstadivisionen hoppades på att få sätta igång med träningen i maj och återstarta ligan i juni, men får nu sikta in sig på nästa säsong istället.

 

Huruvida beslutet kommer påverka PSG och Lyons Champions League-spel är ännu inte helt klarlagt. Det är ännu inte klart om PSG, som just nu toppar Ligue 1-tabellen före Marseille och Rennes, kommer få ligatiteln eller inte.

 

Nasser Al-Khelaifi, som är ordförande för PSG, öppnar nu för att klubben ska kunna spela sina hemmamatcher i Champions League på bortaplan. “Om det inte är möjligt att spela i Frankrike kommer vi att spela våra matcher utomlands och säkerställa de bästa medicinska villkoren för våra spelare och vår personal”, skriver han i ett uttalande.

 

Källa: TT