Stockholmskrogarna får öppna igen

Uppdaterad: 29 april, 2020 15:45

De två restauranger i Stockholm som fick stänga på grund av att de brutit mot de nya reglerna för att minska spridningen av coronaviruset, får öppna igen.

Igår rapporterade GöteborgNu att de restauranger i Stockholm som fått stänga för att de inte följt reglerna kring smittspridningen av coronaviruset, begärt nya inspektioner i hopp om att få öppna sina verksamheter igen.

 

Idag beslutades det att Baren Carmen och restaurangen Raw Sushi & Bowl bedöms efter en uppföljande kontroll i tisdags ha åtgärdat de brister som påpekades, enligt restaurangerna. De får därför öppna igen.

 

”Carmen öppnar i kväll. Det har vi fått tillstånd för”, skriver Carmens ägare Ümit Pektas i ett sms till TT.

 

De båda restaurangerna berättar för TT att de flyttat på möbler och bord för att göra det mer glest mellan gästerna. Antalet sittplatser har minskat och man har även satt upp markeringar med tejp för att gästerna ska få bättre koll på vart de får befinna sig och på vilket avstånd.

 

Kristine Fornander, avdelningschef vid miljöförvaltningen i Stockholm, säger att stadens inspektörer har besökt de två restaurangerna på tisdagen.

 

– Vi har varit där och gjort inspektion och vi har varit i kontakt med smittskyddsläkaren och meddelat resultatet och de har sagt att de kan återöppna, säger hon till DN.

 

Charles Dickens, The Central Bar och International Bar är de tre andra barerna i Stockholm som fick stänga.

 

Källa: DN