Spanska beskedet: Träningsstart i maj

FOTO: TT

Uppdaterad: 29 april, 2020 11:49

Fyra faser på två månader. Sedan är tanken att spelarna ska kunna träna på som vanligt med sina La Liga-klubbar, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. Men redan från den 4 maj kan den individuella fotbollsträningen börja.

Det svårt virusdrabbade Spanien pausade La Liga-säsongen den 12 mars. Sedan var första beskedet att skjuta upp matcherna i två veckor, för att få bukt på utbredningen av covid-19. Elva dagar senare valde fotbollsligan och förbundet att skjuta upp spelet på obestämd tid. Nu kommer nya besked från Spanien.

 

Och den här gången är meddelandet betydligt positivare: La Liga-klubbarna kan börja med individuella träningspass med spelarna den 4 maj, enligt premiärministern Pedro Sánchez. Han säger att det är en del av första fasen av totalt fyra i arbetet med att lätta på landets hårda coronarestriktioner.

– Den första fasen, eller fas 0, är ​​förberedelserna till övergångsfasen, eller avtrappningsfasen, som vi redan är i, säger han.

I bästa fall kommer avtrappningsfasen att ta minst sex veckor och det maximala vi vill se är åtta veckor.

Enligt lokala medier ska spelarna testas innan de får delta på träningarna och passen får maximalt bestå av sex spelare. Dessutom ska spelarna komma ombytta till anläggningarna samt ha handskar och munskydd.

 

I en av de senare faserna är det tänkt att klubbarna ska kunna bedriva vanliga träningspass.

 

När ligan eventuellt planeras att dra i gång är inget som har kommunicerats men hälsovårdsministern Salvador Illa har tidigare varit tveksam till en återstart före sommaren.

 

Källa : TT