Way out west tar beslut senast mitten av maj

Bildkälla: Wikimedia Commons

Uppdaterad: 29 april, 2020 14:14

Festivalen Way out west är en av de få festivaler som ännu inte kastat in handduken till följd av coronaviruset. Nu meddelar arrangörerna att ett beslut om festivalen blir av kommer att tas i mitten av maj.

En efter en har sommarens festivaler ställts in. Sweden Rock, Roskildefestivalen, Lollapalooza, och senast Öland Roots är några av dessa.

 

En festival som däremot inte meddelat huruvida årets upplaga blir av eller inte än Way out West. Festivalen är planerad att äga rum 13-15 augusti med stora namn som Robyn, The Strokes och Bon Iver på scenerna i Slottsskogen i Göteborg. Det sena datumet är antagligen den största orsaken till att festivalen ännu inte ställts in.

 

Idag berättar Ola Broquist, arrangör på Luger, för DN att ett beslut om huruvida festivalen blir av eller inte kommer att tas senast i mitten av maj, men att det för varje dag som går verkar mer osannolikt att årets upplaga blir av.