Kategoriarkiv: Göteborg

Göteborgsmaterial

Volvo Cars varslar 1 300 anställda

Volvo Cars varslar 1 300 anställda i Göteborg och Skövde. Dessutom minskas antalet konsulter med cirka 300 personer, rapporterar GP.

 

– Bakgrunden är coronapandemin och hur den påverkar ekonomin. Det handlar om en transformation vi skulle gjort som vi nu behövt göra snabbare, säger Volvo Cars vd Håkan Samuelsson till GP.

Volvo förlänger sin permittering – 20 000 anställda påverkas

Volvo AB meddelade den 22 april att permitteringarna ska förlängas till den 22 september i år. Detta efter att fabriken startat upp igen bara några dagar tidigare.

 

  Om vi plötsligt skulle hamna i ett normalläge så kan vi återgå till arbetet tidigare. Det är inte hugget i sten att vi utnyttjar hela perioden till 22 september, säger Claes Eliasson, presschef på AB Volvo, till TT Nyhetsbyrån.

Nu kan du återlösa din periodbiljett

 

Trots att både Folkhälsomyndigheten och Västtrafik uppmanar till att undvika kollektivtrafiken om det går så är det trängsel på många linjer. Nu erbjuder Västtrafik en möjlighet att återlösa sin periodbiljett. 

 

– Vi gör allt vi kan, säger Mette Ramquist, presschef på Västtrafik.

Göteborgs gymnasieskolor hoppas på ett studentfirande

Den 20 april blev det klart att Göteborgsregionens kommuner följer Stockholms fotspår och ställer in det årliga studentfirandet på samtliga kommunala skolor. Under den gångna veckan har ett flertal initiativ tagits av elever och studentföreningar för att få till ett firande.

 

  Det är många elever som engagerar sig och kommer med förslag på hur studenten kan firas på alternativa sätt, säger Ella Jansson, ordförande för Hvitfeldtskas elevkår i Göteborg.