Kategoriarkiv: Radio

Got Event vägrar ge ut uppgifter

Det kommunala bolaget Got Event vägrar ge ut uppgifter från deras avtal med Live Nation inför Göteborgs värdskap av Melodifestivalen. I avtalet regleras vilken hyra företaget betalar för Scandinavium, men även hur många fribiljetter Got Event får till evenemanget. Offentlighetsexperten Nils Funke tycker bolagets agerande är märkligt.

 

–          Huvudregeln är att denna typen av uppgifter ska lämnas ut, säger han.

Ungdomsorganisation misstänks för bedrägeri

Ungdomsorganisationen International World Youth Organisation har fått 15 miljoner kronor av EU men nästan ingen av deltagarna kan bekräftas vara riktiga personer. Det rapporterar Sveriges Radio. Nu gör myndigheten för ungdoms och civilsamhällesfrågor (MUCF) en polisanmälan.

 

Inget av det här påverkar pengarna som går till universitetsutbyten.

 

-Vi har vår budget för våra aktiviteter, och det finns gott om pengar, säger Johan Ahlgren, Erasmus-ansvarig på Göteborgs Universitet.

Rekordmånga datorer i skolorna

Sedan 2015 har tillgången till datorer i grundskolan ökat. I dag finns det nästan en dator per elev. Det visar Skolverkets senaste undersökning om digitalisering i skolan.
En undersökning som påpekar de brister och problem som en digital utveckling har inneburit.

 

-Flera gånger har jag haft teknikstrul samtidigt som otåliga elever väntar på mig, säger Vincent Jansson, lärare på Hagaskolan i Göteborg.