Kategoriarkiv: Sport

Sport

F1-säsongen 2020

Formel 1, som varje säsong reser världen runt för olika race, har drabbats hårt av coronaviruset. Samtliga inledande racehelger har ställts in – men nu har F1 kommit med ett nytt, reviderat, schema.

Spanska beskedet: Träningsstart i maj

Fyra faser på två månader. Sedan är tanken att spelarna ska kunna träna på som vanligt med sina La Liga-klubbar, meddelar Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. Men redan från den 4 maj kan den individuella fotbollsträningen börja.

Franska beskedet: Fotbollssäsongen ställs in

Den franska karantänen sträcker sig fram till 11 maj, men även efter att reglerna lättas kommer det vara förbud mot folksamlingar på över 10 personer. Det innebär att de franska fotbollssäsongerna nu officiellt är avblåsta. 

 

– De professionella ligorna, framför allt fotboll, kommer inte att återupptas, säger Frankrikes Premiärminister Édouard Philippe till AFP.

Blackstenius vill inte prata om tvisten

Stina Blackstenius övergång från Linköpings FC till Göteborg FC väckte känslor och skapade en konflikt mellan klubbarna.

Först sedan förbundets skiljenämnd tolkat till Göteborgs fördel kunde landslagsanfallaren fokusera helt på fotbollen.

Och det gör hon.

 

Storloppet körs – men tappar miljoner

Travsporten är en av få idrotter som kunnat fortsätta sin ordinarie verksamhet, men inför tomma läktare. Det blir kostsamt för Åbytravet när banan arrangerar Paralympiatravet.
— Vi förlorar miljonbelopp i uteblivna intäkter, säger Jon Walter Pedersen, sportchef på Åbytravet.