Kategoriarkiv: Utrikes

Utrikesmaterial

USA-korrespondenten om Bidens kvinnliga vice president-kandidater

Demokraternas presidentkandidat Joe Biden har lovat att välja en kvinna som vicepresident om han vinner valet i höst. 78-åriga Biden skulle då bli den äldsta presidenten i USA:s historia vilket gör valet av vice president till extra intressant.

– Han vinner nog röster, snarare än förlorar, på att ha en kvinnlig vice president. Samtidigt är det så väntat att det kanske inte kommer ha så stor effekt, säger Sveriges Radios Washingtonkorrespondent Kajsa Boglind.

Kvinnorna som kan bli Joe Bidens vice president

Om demokraternas presidentkandidat Joe Biden vinner höstens val kommer en kvinna vara vice president. Det lovade Biden under en debatt i primärvalet i mars månad. Här är tio av kandidaterna för posten Joe Bidens vicepresident.

“Övervakning måste övervakas”

Civilrättsorganisationer är oroade över teknik som används för att spåra smittspridningen. Det blir allt vanligare för länder att använda teknik för att spåra viruset. Ami Hedenborg, presstalesperson för Amnesty Sverige misstänker att övervakningen kommer missbrukas. 

– Personlig integritet och personlig sfär måste tas hänsyn till.

Hagens advokat: Förväntar mig att han släpps

Miljardären Tom Hagen misstänks för att ha dödat sin fru och iscensatt en avancerad kidnappning för att vilseleda polisen. I dag avgörs om han ska häktas eller inte.

Underlaget är “mycket tunt”, enligt Hagens advokat som anser att hans klient ska släppas.