Tusentals firade Eldfesten

Igår var det dags för det traditionella firandet av Eldfesten på Heden i Göteborg. Eventet anordnades med anledning av Nowruz som firas av bland annat Iranier, Afghaner och Kurder. Själva nyåret infaller i samband med vårdagjämningen den 20 mars. Traditionen härstammar från Mellanöstern, men gårdagens event var en fest där alla var välkomna.

För tjugotredje året i rad arrangerades igår Eldfesten på Heden i Göteborg. Eventet lockade tusentals människor med olika bakgrunder att tillsammans fira vårens återkomst. Kvällen bjöd på musikframträdanden av blandade genres och i samband med ett Kurdiskt dansframträdande tändes eldarna som deltagarna fick hoppa över.

Eldhoppning är ett av Eldfestens viktigaste aktiviteter där både vuxna och barn får delta. Syftet med att hoppa över elden är att lämna det gamla årets besvär och trötthet bakom sig och få nya krafter från elden inför det nya året.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar