Många har sökt sommarjobb – oklart om äldreomsorgen blir aktuell som arbetsplats

Göteborgs stad ska erbjuda mellan 3 500 och 4 000 sommarjobb för ungdomar i sommar – oavsett om det går att placera sommarjobbare inom äldreomsorgen eller inte. 
Foto: Erik G Svensson/TT

  • Huruvida Göteborgs ungdomar kan erbjudas sommarjobb inom den kommunala äldreomsorgen i sommar är inte klart än.
  • Nästan 6 000 unga har redan sökt kommunens sommarjobb. Om pandemin inte avtagit i sommar ska kommunen, likt förra året, vaska fram ett antal andra platser för att kunna ge 3 500 till 4 000 ungdomar sommarjobb.
  • ”Vi vill ju också vara säkra på att vi erbjuder sommarjobb där vi kan ha en god arbetsmiljö och en trygg och säker arbetsplats”, säger Josefin Johansson, samordnare för sommarjobb på arbetsmarknads- och vuxenutbildningsförvaltningen.

Ingrid Ramberg

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar