Stressen över Corona bidrar till otrevlig ton bland resenärer

Avspärrade säten bakom chauffören är en av flera åtgärder för att minska spridningen av Corona ombord. Bild:TT

 

 

Den första raden med stolar bakom chauffören är avspärrad och framdörren i bussen är låst med en uppsatt lapp som ber resenärerna att använda de andra dörrarna för att skydda chaufförer från att bli smittad. Ali berättar att han förstår att resenärer kan känna sig stressade, men att det är  tråkigt att se hur Corona har gjort resenärer otrevliga mot varandra i tonen.

– Som busschaufför träffar man ett stort antal passagerare och är extra utsatt för corona. Ali Salihov jobbar som busschaufför i Göteborg och är själv i riskgruppen och försöker följa rekommendationerna för att både skydda sig själv och resenärerna så bra som möjligt men att få resenärerna att följa reglerna är inte alltid så  lätt, berättar busschauffören Ali för reporten Eda Salihov på Radio Göteborg NU.

 

Reporter: Eda Salihov

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar