Allt fler vill studera på högskola och universitet

Antal ansökningar till högskolor och universitet till höstterminen 2020 jämfört med höstterminen 2019. Foto: Ingela Landström TT

 

Antalet anmälningar till höstens utbildningar vid högskolor och universitet blev i år rekordhögt. När antagningen stängde natten till 16 april hade drygt 407 000 anmälningar kommit in, vilket är en ökning med 13 procent, visar siffror från Universitets- och högskolerådet, UHR.

Linus Hermansson, 25, är en av många som har förlorat jobbet till följd av coronakrisen. Nu vill han byta bana och börja studera istället.

Enligt Karin Röding, generaldirektör på UHR, är det för tidigt att dra några slutsatser kring ökningen av antalet sökande. Men hon menar att coronakrisen kan vara en bidragande faktor till att fler söker utbildning och kurser. I en intervju med TT säger hon att det inte är ovanligt att människor söker sig till utbildning i tider av oro och kris.

 

 

Reporter: Klara Alster

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar