Oväntat uppsving för lokala fisket trots coronavirus

Medan vissa branscher drabbas hårt av coronavirusets framfart, märker det lokala fisket istället av en positiv förändring i deras verksamhet.

När ljuden från människorna som annars vistats på gatorna har tystnat. När det endast är måsarna och vinden som hörs, så är det glädjande att höra ljuden från en blomstrande verksamhet. Trots att staden ännu sover och inget är som vanligt, så är det full aktivitet nere i Göteborgs hamn.

Roger Thilander, VD på Göteborgs fiskauktion, möter upp ute vid hamnområdet.

– Våran auktion pågår ungefär som vanligt kan man säga. Vi har ungefär lika mycket inne, det vill säga fiskarna levererar lika mycket fisk och skaldjur som de gjorde innan så de påverkas inte av coronan hittills i alla fall, säger Roger.

Reporter: Alva Carlsson

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar