Gränsnära kontroller föreslås av regeringen

Nu meddelar regeringen att man vill införa gränsnära kontroller för att bättre bekämpa internationella stöldligor. Förslaget ingår i ett åtgärdspaket mot gränsöverskridande brottslighet som idag presenteras. Det rapporterar TT.

Förslaget som presenteras idag går i linje med uttalanden som regeringen gjorde i maj förra året i samband med avskaffningen av id-kontrollerna. Man menade då att gränsnära kontroller, så som kameraövervakning och nummerplåtsavläsning, är en bra metod för att upptäcka stöldligor då det redan fungerar i Nederländerna.

Åtgärdspaketet presenteras vid en presskonferens kl 13 som leds av justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S).

Kameraövervakning och nummerplåtsavläsning ska enligt regeringen göra det lättare att upptäcka internationella stöldligor. BILD:TT