Knäckebrödet och dess knapriga historia

Den 19:e februari varje år firas och hyllas den svenska knäckebrödskulturen och alla dess älskare uppmanas att knastra lite extra på sitt favoritknäcke. Dagen till ära sprang Göteborg Nu ut på stan för att höra med Göteborgarna om deras knäckevinnare.

 

Ellinor Loyd

- Jag är glutenallergiker, så jag kan bara äta havreknäcke. Det har en lite seg konsistens med mycket frön, vilket jag tycker om och får inte ont i magen av.

Angelina Johansson

- Den med dalahästen på! Jag köper den för att det ser fint och mysigt ut med förpackning. Det känns lite som inredning. Sen är det väl gott också.

Sebastian Reuterberg

- Delikatessesam gillar jag. Den fanns alltid hemma när jag växte upp, så det är lite senitimentalt att köpa den även om den ligger kvar i skafferier väldigt länge.

Helena Brodén

- Jag tycker bäst om Falu Rågrut på grund av konsistensen. Det är inte så hårt och smakar gott. Jag brukar rysa av att tugga på de andra knäckebröden för konsistensen är så hård.

 

Reporter: Nora Adin Fares