En kvinnas kamp i kampsporten

Quintero’s quest: ett karatesteg 
Foto: Paul White TT

 

Idrott skall vara kul, men det är inte alltid som träningsmiljön är det. Ibland kan det faktiskt vara det motsatta. Enligt en undersökning som Riksidrottsförbundet gjorde år 2012 blir fem procent av de idrotts-aktiva inom föreningsidrotten illa behandlade i samband med sporten. I detta reportage möter vi en kvinna som blev både verbalt och fysiskt utsatt när hon tränade karate.

 

Kvinnan i reportaget har valt att var anonym på grund av säkerhetsskäl och samtliga kommentarer som läses upp med en mansröst är fiktiva. 

Statistiken från Riksidrottsförbundet kommer från rapporten ”Kunskapsöversikt: sexuella övergrepp i relation mellan tränare och idrottsaktiv”, publicerad 7 november 2012. Rapporten är sammanställd av Susanne Johansson vid gymnastik- och idrottshögskola GIH.  

 

Reporter: Lovisa Briggert

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar