The Rolling Stones nya singel gör ingen besviken

The Rolling Stones imponerar stort med deras första originallåt sedan 2012. “Living in a ghost town” är baserad på inspelningar från 2019 och slutfördes av de snart 80-åriga legendarerna i […]

AMC bojkottar Universal

Efter att filmbolaget Universal beslutade att släppa alla sina nya filmer på biografer parallellt med streamingtjänster väljer nu amerikanska biojätten AMC att sluta visa deras filmer på sina biografer.

Bollywood-skådisen Irrfan Khan död

Bollywood-skådisen Irrfan Khan död

Den indiske skådespelaren Irrfan Khan har under morgonen avlidit i cancer. Han var ett stort namn i Bollywood men gjorde sig även välkänd i västerländsk film i form av roller i filmer som bland annat Life of Pi, Slumdog Millonaire och Jurassic World.

SVT presenterar eget Eurovision-program

SVT presenterar eget Eurovision-program

I mars meddelades att årets final av Eurovision Song Contest ställs in. SVT har rapporterat att de kommer att sända någon form av ESC-underhållning, och nu presenteras flera program.

Way out west tar beslut senast i maj

Way out west tar beslut senast i maj

Årets Way out west är en av de få festivaler som ännu inte kastat in handduken för coronaviruset. Nu meddelar arrangörerna att ett beslut om festivalen blir av tas senast i mitten av maj.

Kultur i karantän

Kultur i karantän

Runt om i vårt avlånga land har konserter, föreställningar och event ställts in. Det är svårt att samlas i en publik när gränsen för folksamlingar är 50 personer och ett livsfarligt virus härjar. Därför har Göteborg NU-redaktionen samlat några tips på kultur man kan ta del av i karantäntider.

Nordstedts hoppar av Bokmässan

Nordstedts hoppar av Bokmässan

Bokmässan som hålls i Göteborg varje år påverkas även den av coronaviruset. Under tisdagen bestämde Nordstedts förlag att de inte kommer att medverka på årets mässa.

Coronaviruset
Konserter och festivaler flyttar in i spelens värld

Konserter och festivaler flyttar in i spelens värld

Efter ett stort antal inställda turnéer, festivaler och konserter har flera i musikbranschen nu flyttat ut på internet för att framföra sin musik. Mer exakt in i datorspelens värld, där nu festivaler och konserter anordnas.

Malmö-studio börjar med livestreamade konserter

Malmöbaserade eventarrangören Altitude Meetings, som håller till i Studio-huset, kommer imorgon den 29 kl. 12 att börja med projektet ”Live in Studio”, där dom en gång i månaden kommer att livesända konserter utan publik.

Kultur i coronatid
Drive in-konsert på piren

Drive in-konsert på piren

De flesta klubbar och konserter har stängt ner eller ställt in till följd av coronaviruset. Men inte alla. På valborgsmässoafton arrangerar Welfare Sounds en livespelning för bilister.

Göteborgsoperan
Artister sjunger gratis för djuren

Artister sjunger gratis för djuren

Att klimatförändringarna påverkar vilda djur och vår natur är en fråga som engagerar. Nu planeras galakonserten Climate AID på GöteborgsOperan för att samla in pengar till vilja djur i kris.

Nu kan du se biofilmer hemma

Nu kan du se biofilmer hemma

Filmstaden beslutade förra veckan att stänga samtliga biografer efter coronapandemins utbrott. Medan biograferna hålls stängda så erbjuder de istället ett utvalt sortiment av biofilmer att se hemma via SF Anytime.

Standup-klubben med hemliga komiker

Standup-klubben med hemliga komiker

En standup-klubb som stolt utlovar en svinrolig lineup med grymma komiker. Biljetterna till kvällens säsongspremiär på Oceanen är slutsålda men ingen av gästerna vet vilka som kommer stå på scen.

Äldre filmar sin bild av Göteborg

Äldre filmar sin bild av Göteborg

2021 fyller Göteborg 400 år. Göteborgs stad anordnar workshopen ”Life filming" där göteborgarna kan filma och fota för att ge sin bild av Göteborg. Workshopen riktar sig främst till seniorer.
Parham till Trädgår´n

Parham till Trädgår´n

– Jag känner på mig att det här kommer bli nåt extra speciellt, skriver Parham på Instagram om lördagens spelning.